Uitslag Arsenal - Chelsea

Chelsea heeft dit weekend de topper tegen Arsenal (1-4) gewonnen. Beide ploegen werden eerder deze week uitgeschakeld in de Champions League. Vanmiddag bleek dat de mannen van interim-trainer Guus Hiddink de tik het beste hadden verwerkt.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd stonden vooral in het teken van aanvalsgolven van Arsenal. Chelsea werd overrompeld door The Gunners en mocht van geluk spreken dat Abou Diaby en Cesc Fabrégas hun kansen om zeep hielpen.

Toch kwam Chelsea tegen de verhoudingen in op voorsprong. Alex schoot hard op het doel van Lukasz Fabianski, die de bal niet kon keren. Hierna wisten The Blues het initiatief wat meer over te nemen en creëerden zelfs een aantal goede kansen. Het duurde echter tot de 41e minuut tot er weer een doelpunt viel. Nicolas Anelka ving de bal op eigen helft op, kapte een aantal spelers van Arsenal uit en haalde vervolgens verwoestend uit.

Na de pauze was het al snel gedaan met de aspiraties van Arsenal. Kolo Touré werkte de bal achter zijn eigen doelman, waardoor het verschil tot drie doelpunten opliep. Na een uur spelen kwam Nicklas Bentner binnen de lijnen, die uiteindelijk ook de verdiende eretreffer in het doel van Petr Cech werkte.

Na dat doelpunt leek het erop dat Arsenal nog in een remise geloofde, maar na een aantal goede kansen schoot Florent Malouda de wedstrijd definitief op slot.