Henry: "C. Ronaldo beter dan Messi"

Thierry Henry heeft in een interview met het blad Record een opvallende uitspraak gedaan. De aanvaller van FC Barcelona is namelijk van mening dat Cristiano Ronaldo op dit moment beter is dan zijn ploeggenoot, Lionel Messi.

"Laat ik ten eerste duidelijk maken dat de vergelijkingen tussen Cristiano en Lionel niet helemaal juist zijn, want het zijn andere spelers," begon Henry zijn betoog. "Het zijn beide spelers die op iedere positie voor het middenveld uit de voeten kunnen, maar toch hebben ze andere manier van spelen. Als ik naar de cijfers kijk zie ik dat Ronaldo vorig jaar veel heeft gescoord en dat hij diverse topscorerslijsten aanvoerde. Bovendien won United dankzij zijn doelpunten een hoop prijzen."

"Als je wil weten wie de beste speler is, dan moet je kijken naar welke prijzen die speler zijn team heeft gegidst," ging de aanvaller van FC Barcelona verder. "Daarom moet ik zeggen dat Cristiano op het moment beter is dan Lionel."

Henry sloot overigens niet uit dat Messi de prestaties van Ronaldo in de toekomst kan evenaren. "Ik snap waarom mensen zeggen dat Lionel de beste is, want hij doet dingen die niet te volgen zijn, maar ik moet Diego Maradona herhalen: Cristiano Ronaldo is de beste. Wellicht dat Lionel hem in de toekomst kan achterhalen."