Mogelijk toch geen FC Limburg

Het geloof in een geslaagde fusie tussen Fortuna Sittard en Roda JC is weg bij een deel van de leiding van beide clubs. Dat bevestigen bronnen rond deze clubs.

Enige dagen voor het definitieve besluit vinden vertegenwoordigers van Fortuna Sittard en Roda JC de resultaten van de stuurgroep die de fusie voorbereidt onvoldoende. Hoewel er onderhandelingen zijn met twaalf geïnteresseerde bedrijven, is er nog niets getekend. Ook de schuldsanering en de loopplankfinanciering, het stapsgewijs verhogen van de begroting, zijn volgens enkele partijen nog niet voldoende duidelijk. Een bron binnen Roda JC meent: "Als dit het is, hoeft het voor ons niet." Ook bij Foruna durft een zegsman voor een succesvolle fusie 'nog geen hand in het vuur te steken'.

De kans bestaat dat Fortuna zonder schulden aan het nieuwe seizoen kan beginnen. De top van de Sittardse club werkt achter de schermen aan een zelfstandig voortbestaan. Volgens diverse ingewijden is het bouwconsortium dat het Fortuna Stadion heeft gebouwd bereid een deel van de schulden kwijt te schelden. Maar dan moet Foruna wel afzien van een fusie met Roda JC. Ook zou de gemeente Sittard-Geleen er alles aan moeten doen om Fortuna zelfstandig voort te laten bestaan. De clubleiding gaat volgende week rond de tafel zitten met de bouwbedrijven. Volgens ingewijden is er een grote kans op succes. Een bron binnen de club meldt dat "Vanuit het bouwconsortium geluiden tot ons zijn gekomen dat er iets met de schulden gedaan kan worden als de fusie niet doorgaat."

Roda JC is niet blij met de poging van Fortuna Sittard om zelfstandig verder te gaan. "Als dit waar is, is dat alleen al voor ons reden te stoppen met de fusiebesprekingen." Er is nog steeds geen officieel verzoek van Roda JC om de fusie goed te keuren ontvangen door de Stichting Administratiekantoor. Algemeen directeur Huub Narinx ondertekent het verzoek niet. "Ik heb het inderdaad nog niet getekend en daar wil ik het bij laten", zegt Narinx. De vertraging zou te maken hebben met onenigheid over de fusie binnen de Roda-top.

Meteen na een vergadering van de stuurgroep verklaarde woordvoerder De Zeeuw gisteravond dat beide clubs nog altijd positief tegenover een fusie staan. Volgens De Zeeuw wil men voor het einde van deze maand antwoord op vragen aan verschillende instanties.