Neeskens begrijpt niks van Holla

De bondscoach van Nederland B, Johan Neeskens, is niet blij met Danny Holla. De middenvelder van FC Groningen heeft namelijk laten weten dat niet mee wil doen in de oefenduels tegen Jong Duitsland en Jong Italië.

"Daar begrijp ik helemaal niks van," aldus Neeskens. "Hij zei me dat hij vermoeid was, hier en daar een pijntje heeft en daarom liever zijn rust pakt. Alsof we hier geen rekening houden met de belasting van de spelers! Ze worden echt niet over de kling gejaagd of zo. Toen ik hem dat vertelde, wilde hij nóg niet komen. Nou, dan heb je gewoon niet de goede mentaliteit. Onze wedstrijden komen live op tv, zowel hier als in Duitsland en Italië. Je moet het een eer vinden om mee te mogen doen voor het team nét onder het grote Oranje. Er zitten nu drie spelers bij het Nederlands A-team die vorige keer nog bij mij meededen. Dat zegt genoeg."

Als het aan Neeskens, die inmiddels ook collega Bert van Marwijk op de hoogte heeft gebracht, ligt wordt Holla voorlopig niet meer opgeroepen voor één van de vertegenwoordigende KNVB elftallen. "Voor mij komt zo’n speler voorlopig niet meer in aanmerking. Als hij nou dertig jaar was geweest en had gezegd dat hij moe was, oké. Maar we hebben het hier over een jongen van 21! Hij zei zich te willen richten op het goed afsluiten van het seizoen met FC Groningen. Nou, hij is de eerstvolgende wedstrijd van op 4 april geschorst... Maar goed, als iemand niet wil, blijft-ie maar lekker thuis."