Tsonga ontmoet Llodra in finale

Nadat eerder op de dag de Fransman Jo-Wilfried Tsonga zich plaatste voor de finale van het ATP-toernooi in Marseille slaagde ook diens landgenoot Michael Llodra hier in. Llodra, zelf ongeplaatst, versloeg de als tweede geplaatste Gilles Simon in twee sets.

Simon had geen antwoord op het sterke serveren van zijn landgenoot. Hij had veel moeite met het linkshandige chip and charge spel van Llodra en kon, op de laatste servicegame van de set na, niets creëren op de service van zijn opponent. Dit gold ook voor Llodra, waardoor de tiebreak het logische gevolg was. In deze tiebreak nam Llodra al snel het initiatief en met degelijk serveerwerk trok hij de set naar zich toe.

In de tweede set leek Simon de hoop al te hebben opgegeven en kwam hij meer en meer onder druk te staan op zijn eigen service. Llodra wist twee keer zijn servicegame te pakken en verloor zelf slechts twee punten op eigen opslag, resulterend in een duidelijke 6-2 stand.

In 2008 schreef Andy Murray de titel in Marseille op zijn naam. Met de finale tussen Tsonga en Llodra in het vooruitzicht zal het toernooi dit jaar, net als in 2006 en 2007, een Franse winnaar krijgen.