Vinokourov toch niet welkom in Scheveningen

Aleksandr Vinokourov is morgen toch niet welkom in de Beach Challenge in Scheveningen. Hij had een uitnodiging gekregen maar dat was zonder dat Rabobank Beach Challenge-organisator Frank Boelé er vanaf wist.

"Ik heb geen oordeel over zijn schorsing, maar zijn aanwezigheid roept een hoop sensationele aandacht op", aldus Boelé. "Daar zitten wij niet op te wachten. Dit is gewoon een toertocht voor een paar duizend fietsers."

Vinokourov's zakelijk waarnemer Rini Wagtmans is woedend dat de organisatie hem nu thuis laat. "Er waren al twee tickets voor hem besteld en nu krijgt hij twee dagen van tevoren te horen dat zijn komst niet op prijs wordt gesteld. Dat is mensonwaardig".

Vinokourov werd in de Tour van 2007 betrapt op doping, waarna hij voor één jaar geschorst werd. Echter kondigde hij op dezelfde dag zijn afscheid van de wielersport nog aan. Dit jaar wilde de Kazach zijn rentree echter weer maken, maar de UCI stak hier een stokje voor.

Vinokourov mocht in Scheveningen ondanks zijn schorsing voor dopinggebruik toch deelnemen, omdat het geen officiële wedstrijd betreft.