Senna wil voor McLaren gaan testen

Bruno Senna wil proberen volgend jaar als testrijder van McLaren te gaan fungeren. Zijn oom Ayrton wist bij deze ploeg drie keer wereldkampioen te worden. De Braziliaanse coureur kende in de GP2 een prima seizoen en eindigde achter Giorgio Pantano als tweede.

"Racen is niet meteen een noodzaak voor mij. Ik heb al meerdere malen gezegd dat ik gerust een jaartje wil testen en daar blijf ik bij. Ik wil heel graag als testrijder aan de slag bij een topteam als McLaren. Op die manier kan ik een jaar lang alles leren," liet Senna in een reactie weten.

Toch wilde de coureur nog niet te ver vooruit kijken: "Als het contract van Kovalainen inderdaad afloopt aan het eind van 2009, dan kan dat een voordeel voor me zijn. Maar ik ga niet speculeren over wat er in het contract van een andere rijder staat. We zien wel als het zover is."

Naast McLaren zou ook Scuderia Toro Rosso op de diensten van Senna azen. De Italiaanse stal is voor de helft in handen van Gerhard Berger, die het neefje van goede vriend Ayrton een kans wil geven. Daarnaast staan ook Sebastien Buemi en Takuma Sato op de shortlist. "Het is niet meer dan normaal dat Gerhard enkele andere rijders laat testen. Takuma heeft al heel veel ervaring in de F1 en Sebastien heeft nu eenmaal goede banden met Red Bull. Het is niet omdat zij een keertje mogen testen, dat ik plots geen kans meer maak bij Toro Rosso. Ik ben nog steeds in beeld, ook bij andere teams," aldus Senna.