Bourdais en Trulli kemphanen na botsing

Het gebeurde in België ook: Jarno Trulli en Sébastien Bourdais die elkaar raken bij de start. Trulli tierde dat de Fransman het aanrijden bij de start anders moet doen, en Bourdais zei weer dat de Italiaan hem niet zag. De twee kemphanen dachten er elk het hunne van na de GP van China.

Trulli stuurde zijn Toyota in de eerste bocht gewoon in, maar had de Scuderia Toro Rosso van Bourdais niet gezien en ze raken elkaar. "Hij moet een beetje afkoelen en eens gaan bedenken wat hij moet doen bij de start. Nu doet hij maar wat", verhaalde Trulli na afloop over Bourdais tegen ITV. "Ik reed naast Sebastian Vettel en die zat aan de binnenkant. Ik moest vervolgens afhaken, en daarna werd ik aan de achterkant geraakt door Bourdais. Dat was einde wedstrijd."

De Italiaan moest uitstappen nadat de schade niet hersteld was door een nieuwe neus te halen, een bittere pil nadat hij zich als zevende kwalificeerde. Trulli blijft op 30 punten staan, door de twee punten van teamgenoot Timo Glock dit weekend komt Toyota op 52 punten voor het constructuerskampioenschap.

STR-rijder Bourdais zag het wat anders. Of eigenlijk vond hij dat Trulli hem niet zag. "Ik weet niet wat er nou precies gebeurde maar ik denk dat hij mij niet zag", zei de Fransman. "Ik zat half naast hem toen hij instuurde. We raakten elkaar: hij spinde, en ik moest een omweg nemen en de race was vervolgens voor mij gelopen. Dat is jammer. We hadden vandaag een wagen die punten kon halen"

De Fransman eindigde op een puntenloze dertiende plaats en dat terwijl hij zich op een keurige achtste plek op de startgrid had geschaard. Door de puntloze finish voor Bourdais blijft hij op vier punten staan in het kampioenschap, zijn teammaat Sebastian Vettel had ook geen punten waardoor Scuderia Toro Rosso op het uitstekende resultaat van 34 punten tot nu toe blijft.