Zwitserland is een beetje van Nederland

Van de hand van André Trompers, onze partner in voetbalberichtgeving Goal.com, komt dit leuke stuk tekst. Hij was in Bern, tussen al het gedruis.

Sceptisch was ik een week geleden. Geen enkel vertrouwen in een goed eindresultaat en dat leek de algemene indruk te zijn in Nederland. De matige duels in de kwalificatie gaven weinig reden tot vertrouwen en ook de oefenduels gaven ons weinig hoop.

Maar zoals Johan Derksen al zei: "Stel dat Marco van Basten de spelers een keer toevallig op de goede plaats zet, kunnen we ook gewoon Europees kampioen worden."

Inmiddels weet ook de rest van Nederland dat, we gaan er weer vol voor. Zelfs ikzelf, vorige week nog sceptischer dan een ieder ander, heb er inmiddels alle vertrouwen in. 3-0 en 4-1, genoeg voor de grote bookmakers om Oranje op 1 te plaatsen.

En terecht, natuurlijk kregen ook Italië en Frankrijk kansen, maar het spel geeft hoop. Een fantastische Sneijder, een geweldige Van Nistelrooy en een imponerende Boulahrouz. Alle stukjes vallen ineens op hun plaats.

Dinsdag nog even aan de bak tegen Roemenië en dan met zijn allen naar Basel. Want zoveel is zeker, Basel zal komende zaterdag van Oranje zijn. Nog meer dan Bern nu van 'ONS' is!!

Ik twijfel zelf nog! Moet ik meegaan in de euforie of moet ik scherp blijven. Ik denk echter steeds meer dat het optie 1 wordt, zeker na mijn bezoek aan Bern de afgelopen dagen.


Feest op een plein in Bern, met een groot videoscherm
Foto: Goal.com

Wat een feest, kippenvel, een moment uit duizenden. De hoofdstad van Zwitserland, maar geen rood/wit te zien. Bern is op dit moment Oranje en zelfs de doorgaans nuchtere Zwitsers zijn overstag. "Huup Oranje" en "Huup Holland Huup" zijn op dit moment de kreten die de Zwitsers zich proberen aan te leren.

Zwitserland is een beetje van Nederland, Bern is van Oranje!

(André Trompers/Goal.com)