'De Zeeuw en Boulahrouz naar Ajax'

Uit verschillende bronnen is te halen dat Ajax bezig is op de transfermarkt om de het team te verbeteren. Volgens presentatrice Barbara Barend zal Khalid Boulahrouz de overstap naar Amsterdam maken van Sevilla.

Ik verwacht dat Van Basten ervoor zal kiezen Boulahrouz mee te nemen naar het aanstaande Europees kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland,” meent Barend. “Sterker nog, ik denk dat hij hem na het toernooi direct meeneemt naar Ajax.

Boulahrouz maakte de overstap naar Sevilla deze zomer maar de verdediger heeft tot nu toe geen grote impact gemaakt in Spanje. Door blessures heeft de sterke mandekker amper gespeeld.

Verder blijkt uit Sportweek dat Demy de Zeeuw komend seizoen voor Ajax gaat spelen. De middenvelder van AZ zou al rond zijn met Ajax. “De clubs moeten het nog eens worden over de transfer”, aldus de insider.

De Zeeuw ontkent deze geruchten. “Ik snap de optelsom die sommige mensen maken”, reageert de 24-jarige middenvelder op de site. “Omdat ik basisspeler ben van Oranje en de bondscoach na het EK naar Ajax gaat, schrijven mensen dat ik ook naar Ajax zal gaan. Iedereen neemt dat gerucht over, maar er speelt helemaal niks rond mij vanuit Amsterdam.

Ajax heeft ook interesse getoond in Marvin Emnes van Sparta. De negentienjarige aanvaller staat ook in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord en Heerenveen. Het blijft opmerkelijk aangezien er eerder ontkend is dat Emnes met Danny Blind, de nieuwe technische manager, mee zou gaan naar Ajax.