Fry ziet sombere toekomst Super Aguri

Honda-teambaas Nick Fry is niet gerust op een goede afloop van alle problemen rond Super Aguri. Al vanaf het ontstaan van Super Aguri levert Honda de motoren, maar sinds het vorig seizoen zit het team van manager Aguri Suzuki in de financiële problemen.

Super Aguri heeft tot vanavond tien uur de tijd om met nieuwe toekomstplannen te komen, anders staakt Honda de technische ondersteuning aan het team en kunnen de Japanners niet aan de start verschijnen van de Grand Prix van Spanje. Fry ziet het allemaal somber in. "We hebben keihard gewerkt om een oplossing te vinden voor Super Aguri en ik hoop dat het nog lukt, maar dat is op dit moment nog lang niet zeker." Honda benadrukt dat het geen financiële ondersteuning meer zal leveren. Volgens Fry moet Super Aguri zelf kapitaal bij elkaar zien te harken.

"Honda heeft alle mogelijke steun en meer gegeven aan Super Aguri. We hebben geprobeerd te helpen waar we konden, maar het was voor Honda nooit de bedoeling om twee Formule 1-teams te financieren. We hebben er al veel meer in gestoken dan we van plan waren en nu moet Super Aguri zelf wat geld vinden."

De persdienst van Super Aguri wist vanmiddag te melden dat het team gewoon aan de start zal verschijnen van de Grand Prix in Spanje, aanstaande zondag op het Circuit de Catalunya.