[NBA] Denver pakt belangrijke winst

Onder druk presteer ik het beste, waren de woorden van veteraan Allen Iverson van de Denver Nuggets voor aanvang van de wedstrijd tegen de Phoenix Suns. De kleine guard, die ooit voor de Sixers uit Philadelphia schitterde, had een topavond in de overwinning van 126-120 tegen de Suns.

Iverson eindigde met 31 punten en met een schotpercentage van exact 50%, hij had een groot aandeel in de overwinning. Carmelo Anthony voegde 25 punten toe en pakte acht rebounds. Anthony had twee belangrijke rebounds aan het einde van de wedstrijd waardoor de Suns geforceerd werden om een fout op de forward te maken, wat hem op de vrije worplijn bracht. Hij benutte de vrije worpen om de eindstand te brengen op 126-120.

Shaquile O'Neal van de Suns was vrijwel onzichtbaar in de wedstrijd. De grote man, die ooit gezien werd als de beste center in de NBA, kwam maar tot veertien punten en dertien rebounds. Amare Stoudamire was de ster bij de Suns met 25 punten en tien rebounds. Hun Canadese point guard, Steve Nash, had een groot aandeel in de punten van Stoudamire. Hij bezorgde maar liefst 18 assists in de wedstrijd. "Hij geeft ze aan en ik leg ze erin", zei de ster van de Suns na afloop. Helaas kwamen ze dit keer een paar punten tekort. Met deze winst is Denver nu op de achtste plaats gekomen in de Western Conference.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Denver NuggetsPhoenix Suns126-120
Orlando MagicNew Orleans Hornets98-97
New Jersey NetsPhilidelphia Sixers99-108
Minnesota TimberwolvesDetroit Pistons90-94
Milwaukee BucksNew York Knicks119-115
Boston CelticsChicago Bulls106-92
San Antonio SpursGolden State Warriors116-92
Sacramento KingsHouston Rockets99-98