[NBA] Lakers winnen tien op rij

De Los Angeles Lakers hadden een makkelijke avond in hun eigen Staples Center tegen de Miami Heat. Jordan Farmar, die zijn tweede jaar speelt bij de Lakers, scoorde 24 punten in 24 minuten speeltijd. Farmar begon als wissel aan de wedstrijd. Kobe Bryant scoorde 21 punten en gaf daarbij acht assists. De Lakers behaalden een 106-88 overwinning op de Heat.

De Los Angeles Lakers behouden hun voorsprong van één wedstrijd tegenover de verdedigende kampioen, San Antonio Spurs, en twee wedstrijden op Phoenix en New Orleans. "We hebben een geweldige tijd samen. Dat maakt het seizoen nog leuker", zei Kobe Bryant na de wedstrijd.

Pau Gasol, die recentelijk overkwam van de Memphis Grizzlies, maakte 13 punten en 11 rebounds en heeft inmiddels een gemiddelde van 20,7 punten en 7,7 rebounds opgebouwd sinds zijn komst naar de Lakers. Gasol was één van de vier spelers die tien of meer rebounds had bij de Los Angeles Lakers. De laatste keer dat zoiets voorkwam was 9 november 1989. De 18 punten van Dwyane Wade konden niet baten. De Lakers wonnen de wedstrijd met 106-88.

De New Jersey Nets wonnen hun wedstrijd tegen de Milwaukee Bucks met 120-106. Devin Harris, die overkwam van Dallas Mavs, scoorde 21 punten bij zijn debuut en gaf nog eens vijf assists. Vince Carter en Richard Jefferson voegden beiden 19 punten toe.

De San Antonio Spurs boekten een nipte overwinning over op hun directe concurrent, de Dallas Mavericks. Tim Duncan was zoals altijd sterk aanwezig met maar liefst 31 punten en vijftien rebounds, wat de Spurs een 97-94 overwinning gaf.