Massa: "Meer crashes zonder traction control"

Voor het eerst sinds lange tijd zijn F1-bolides weer uitgerust zonder elektronische hulpmiddelen. Voor veel fans een verademing, voor sommige coureurs heikel punt. Felipe Massa denkt dat er door het verbod meer ongelukken zullen gebeuren.

"Het verbod op tractiecontrole is beter voor de show", vertelt Massa. "Het rijden is leuker, maar ook gevaarlijker. Er zullen vaker coureurs crashen, want het is heel makkelijk om de achterkant van de auto te verliezen. Voor mezelf is het vooral moeilijk in de langzame bochten. Bij het uitaccellereren moet je heel voorzichtig zijn met je gaspedaal."

Het afschaffen van de elektronische hulpmiddelen heeft als doel de sport aantrekkelijker te maken, maar Massa denkt niet dat er meer inhaalacties zullen plaatsvinden: "Als je dicht achter een andere auto rijdt, verlies je nog steeds veel downforce. Daar verandert niks aan. Met de huidige aerodynamische regels blijft inhalen bijzonder moeilijk."

Deze testweek zal Massa zijn Ferrari nog testen op het circuit van Jerez. Ook zijn oude teamgenoot, Michael Schumacher, zal in de Ferrari plaatsnemen. Massa is nog steeds vol lof over de zevenvoudig kampioen: "Het is erg leuk om weer samen te testen. Michael is een geweldige coureur en hij kan ons erg goed van dienst zijn bij de ontwikkeling van de auto voor volgend jaar.