Hamilton: "Totaal geen zorgen"

Lewis Hamilton leek vandaag tijdens de Grand Prix van Turkije een derde plaats te kunnen behalen, en zo de voorsprong op Fernando Alonso te kunnen vergroten. Een lekke band gooide echter roet in het eten, met als gevolg dat de voorsprong op Alonso slonk naar vijf punten.

De Britse coureur in dienst van McLaren Mercedes kreeg in de 42ste ronde een lekke band. Hierdoor moest hij zijn positie afstaan aan Alonso en eindigde Hamilton als vijfde. "Het was erg jammer van de lekke band", vertelt Hamilton na afloop van de race. "We waren even snel als de Ferrari's. Maar als je achter iemand rijdt, verlies je gewoon enorm veel downforce en kun je alleen maar volgen. Toen ik de lekke band kreeg, zag ik wat onderdelen van de auto vliegen en schoot ik even van de baan. Daarna moest ik oppassen dat ik niet te snel terug wilde naar de pits".

De rookie van de Formule 1 maakt zich na de tegenvaller van vandaag geen zorgen om het kampioenschap: "De vorige race waren wij nog de sterksten en we hebben nog altijd vijf races op het programma. Ik maak mij totaal geen zorgen", aldus Hamilton.