Aissati: "Gevoel voor Marokko is erg sterk"

Ook al zegt hij het niet met zoveel woorden, maar als het moment komt dat Ismail Aissati moet kiezen tussen Marokko en Nederland zou de keus wel eens op het Afrikaanse land kunnen vallen.

"Als de uitnodiging komt weet ik het wel", aldus de international van Jong Oranje tegenover AD Sportwereld. "Mijn gevoel voor het land is heel sterk. De mensen zijn er altijd blij, dat vind ik mooi. Ook als ze niet veel hebben", aldus Aissati, die Jong Oranje verkoos boven Jong Marokko omdat hij zo op jonge leeftijd nog niet veel hoeft te reizen. "Pas als één van beide landen me uitnodigt voor een A-interland ga ik echt kiezen. Dat is totnogtoe niet gebeurd. Voorlopig ben ik er nog niet mee bezig."

Vorig jaar kwam de 18-jarige Aissati met Oranje in actie op het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar. Hierdoor moet de middenvelder voor zijn 21e verjaardag kiezen voor welk land hij wil uitkomen. "Ik vind dat je met je hart moet kiezen. Sommige jongens kijken naar het sportieve aspect, naar hoe ze meer EK\'s of WK's kunnen spelen bijvoorbeeld. Of naar andere praktische voordelen. Dat zou ik zelf nooit doen."

Submitter:  Bron: AD Sportwereld