Uitslagen Italië speelronde 14

In Italië werd dit weekend de veertiende speelronde in de Serie A gespeeld. Palermo liet daarin dure punten liggen door niet verder te komen dan een gelijkspel. Ook het tobbende AC Milan wist niet te winnen, tegen Cagliari werd het 2-2. Volgende week staat de derby tussen Lazio Roma en AS Roma op het programma.

AS Roma wint en blijft in het spoor van Internazionale

Francesco Totti is momenteel de held van AS Roma, dat met 2-1 van Atalanta Bergamo won. Beide doelpunten aan de kant van Roma werden door Totti gemaakt. De bezoekers waren nog wel op voorsprong gekomen tegen de nummer twee in de Serie A, door een doelpunt van Zampagna. Een vrije trap van Doni ging kort daarna maar net over, de kans op de 0-2.

In de tweede helft was Totti de gevierde man door kort na rust een strafschop te verzilveren. In de 62e minuut zette de international de Giallorossi op een 2-1 voorsprong door een vrije trap achter keeper Doni te schieten. Atalanta kreeg daarna nog mogelijkheden om de score weer gelijk te trekken maar geen van deze kansen resulteerden in een doelpunt waardoor Atalanta met een nederlaag naar huis ging. Door de overwinning blijft Roma in het spoor van Internazionale dat won van Siena met 2-0. Het verschil met de koploper is vier punten.

Weer puntenverlies voor Palermo

Palermo lijkt de weg even kwijt te zijn. Nadat vorige week van koploper Internazionale werd verloren, wist de nummer drie in de Serie A dit weekend niet te winnen van Parma. Het 0-0 gelijkspel betekende voor Palermo eindelijk weer eens een punt daar alle voorgaande vier duels verloren werden. Door het gelijkspel en de winst van zowel AS Roma als Internazionale is het verschil met de nummer twee opgelopen tot vier punten en is het gat naar Inter zelfs acht punten.

Het laaggeklasseerde Parma kreeg in de eerste helft de beste kansen maar kwam niet tot scoren. In de tweede helft herstelden de Rosanero zich enigszins. Ondermeer één van de topschutters in de Serie A, Mauri, kreeg een goede kans. Vlak voor tijd hadden de Sicilianen de beste kans op de overwinning toen een vrije trap van Caeacciolo net over de lat werd getikt door de doelman van Parma. Beide ploegen schoten weinig tot niets op met een 0-0. Parma zakte naar de 17e plaats, Palermo lijkt te zijn afgehaakt in de strijd om de titel.