Blatter: "Videobeelden niet ideaal"

Sepp Blatter, de voorzitter van de FIFA, is ook na incidenten tijdens Argentini – Ivoorkust en Frankrijk – Zuid-Korea geen voorstander van de invoering van videobeelden om te bekijken of de bal de doellijn heeft gepasseerd.

Met name na afloop van Frankrijk – Zuid-Korea (1-1) schoten de polemieken over het wel of niet invoeren van videobeelden weer op gang. Bij een stand van 1-0 keerde doelman Woon Jae Lee een kopbal van Patrick Vieira duidelijk achter de lijn. De Franse bondscoach Raymond Domenech pleitte voor videobeelden, maar Blatter toonde zich op Radio Monte Carlo nog altijd geen voorstander van deze techniek: ”De wedstrijd stilleggen om een cruciale actie met de video te bekijken, is niet de ideale oplossing volgens mij.”

Blatter ziet veel meer in de oplossing waarin er een microchip in de bal wordt geplaatst. Deze microchip stuurt een signaal naar de scheidsrechter als de bal de doellijn is gepasseerd. ”We gaan het deze herfst introduceren”, zei de Zwitser. Volgens Blatter werkt het systeem nog niet 100 procent.