T-A: Thomas Dekker nieuwe leider na tijdrit

In de Tirreno-Adriatico heeft Thomas Dekker de leiderstrui van zijn ploegmaat Oscar Freire overgenomen. Met een derde plek in de tijdrit moest hij alleen winnaar Fabian Cancellara en Leif Hoste voor zich dulden.

De tijdrit vond plaats rond het dorpje Servigliano en had een lengte van 20 kilometer. Tijdritspecialist Fabian Cancellara zette de snelste tijd op de klokken. Hij werd gevolgd door Leif Hoste op drie seconden. Het Nederlandse talent Thomas Dekker moest in zijn tijdrit iets meer toegeven met 18 seconden, maar met deze prestatie komt hij wel terecht op de eerste plaats in het klassement. Michael Boogerd staat er ook goed voor met een vijfde positie en 46 seconden achterstand op Thomas Dekker.

De etappe van morgen met aankomst bergop zal opnieuw het klassement door elkaar kunnen schudden. Thomas Dekker zal het meest moeten vrezen voor Paolo Savoldelli en Jörg Jaksche die nu kort op hem in het klassement staan. Hoogstwaarschijnlijk zal ook hier de beslissing gaan vallen wie de winnaar wordt van deze rittenkoers.

Uitslag tijdrit Servigliano - Servigliano (20 km)

#CoureurTijd
1.Fabian Cancellara (Zwi)27.37
2.Leif Hoste (Bel)0.03
3.Thomas Dekker0.18
4.Jörg Jaksche (Dui)0.32
5.Alessandro Ballan (Ita)0.38

Klassement

#CoureurTijd
1.Thomas Dekker18.28.44
2.Jörg Jaksche (Dui)0.14
3.Alessandro Ballan (Ita)0.20
4.Paolo Savoldelli (Ita)0.40
5.Michael Boogerd0.46