Nadal in thriller onderuit

Rafael Nadal is al in de eerste ronde van het Masterstoernooi in Cincinnati uitgeschakeld. De Spanjaard verloor van zijn leeftijdsgenoot Tomas Berdych: 7-6, 2-6, 6-7. Lleyton Hewitt en Marat Safin wonnen wel hun openingspartij.

Nadal en Berdych maakten er een slopend gevecht van dat bijna drie uur zou duren. De eerste set was voor Nadal na een tiebreak. In het tweede bedrijf was Berdych de betere, onder meer dankzij ongelooflijke winners. Op 4-4 in de derde set leek de beslissing een feit toen de Tsjech door de service van Nadal ging. De Spanjaard brak echter terug en kreeg in de twaalfde game drie matchpoints. Berdych sloeg ze echter allemaal weg en won de beslissende tiebreak met 7-3.

Nadal, die zondag nog in Montreal won, had een excuus: ”Ik was een beetje moe. Ik had niet mijn gebruikelijke explosiviteit en Berdych speelde een knappe partij. Ik denk dat hij een top-10 speler kan worden. Het voordeel van deze vroege uitschakeling is dat ik me nu beter kan voorbereiden op de US Open.” In 2005 speelde Nadal al 74 wedstrijden.

Hewitt en Safin lieten zich vannacht niet verrassen. Hewitt versloeg Igor Andreev met 6-3 en 6-4. De Australiër moet het in de volgende ronde opnemen tegen Greg Rusedski. Safin won met 7-6, 6-4 van de Tsjechische qualifier Jan Hernych. De Argentijnen Gaudio en Puerta verloren gisteren wél, tegen respectievelijk Robredo en Ginepri.