Adriaanse laat Aachen blozen

Na afloop van de doelpuntloze wedstrijd van AZ tegen Alemannia Aachen bediende trainer Co Adriaanse zich van een fraai staaltje public relations. De oefenmeester liet trainer en spelers van de tegenstander bijna blozen en camoufleerde voor het gemak de gebreken die zijn ploeg eerder op de avond had getoond.

Een Duitse journaist vroeg zich dan ook na afloop van de persconferentie af "wat voor aardige man dat was" en kreeg daar bijval mee van collega's en de trainer van de tegenstander.

"Wij hebben AZ niet zijn eigen spel laten spelen," aldus de trainer Aachen, Hecking. "Een mooier compliment had hij ons niet kunnen geven."

Na afloop van de wedstrijd loofde Adriaanse het spel van de Duitse tegenstander. "Precies zoals ik had verwacht. Een hele sterke ploeg. Zeker geen ploeg die vierde in de tweede Bundesliga staat. Deze formatie kan mee in de eredivisie. Makkelijk."

"Aachen speelde helemaal niet zoals wij denken dat Duitsers altijd spelen. Ze voetbalden heel verzorgd en nog met buitenspelers ook. We hadden het heel moeilijk. Pas het laatste kwartier hadden we het duel onder controle. Ik ben daarom ook tevreden met de uitslag, al zijn we er nog lang niet. Als zij donderdag in Alkmaar een keer scoren, dan moeten wij er twee maken om verder te komen," aldus Adriaanse die aan zijn laatste maanden als trainer bij de Alkmaarse ploeg bezig is.