Stoddart wil de Jordans verslaan

Paul Stoddart heeft tijdens de Autosport International beurs in Birmingham zijn doel voor 2005 duidelijk gemaakt. Hij wil met Minardi de Jordans verslaan.

Stoddart belooft een "radicaal betere" auto voor 2005 en zal er alles aan doen om het team met de Toyota klantenmotoren te verslaan.

"Ik heb de eerste resultaten van ons nieuwe chassis gezien. Vanwege het late tijdstip van de nieuwe reglementen zullen we de nieuwe auto pas later in 2005 introduceren. De planning is om dit tijdens de vierde race, de eerste Europese race (Imola), te doen. De eerste tekenen wijzen op een radicaal betere auto dan die van vorig jaar."

"Niemand zal de twee versies door elkaar halen, de nieuwe is compleet anders dan elke andere Minardi die ooit is gemaakt. Met de uitstekende ondersteuning die we nu van Cosworth krijgen, denk ik dat we gevaarlijk kunnen zijn (op onze manier) in de tweede helft van het seizoen."

Waar Paul Stoddart trots op is, is dat Minardi met minder dan 10 procent van het budget van de grote teams 95 tot 98 procent van de performance kan behalen.