Makaay: "We komen hier om te winnen"

Dat Bayern München zich al geplaatst heeft voor de volgende ronde in de Champions League, is volgens Roy Makaay geen reden om het tegen Ajax woensdagavond rustig aan te gaan doen.

"Zo benaderen we deze wedstrijd niet. We zijn hier gekomen om te winnen. Tot de winterstop moeten we nog twee duels spelen. Die willen we beide winnend afsluiten zodat we daarna met een goed gevoel op vakantie kunnen." Makaay, de topscorer van de Duitse lijstaanvoerder, hoopt wel dat Ajax Europees zal overwinteren. "Dat hoop ik als Nederlander en is een strikt persoonlijke wens. Maar je bent het sportief gezien verplicht om hier je best te doen. Er is voor ons alleen geen enkele druk omdat we ons al hebben geplaatst voor de volgende ronde. Zij moeten winnen om alles in eigen hand te houden. Maar voor de duidelijkheid: we zijn niet naar Amsterdam gekomen om cadeautjes uit te delen."

In de selectie van de Duitse club zullen woensdagavond Willy Sagnol en Hasan Salihamidzic ontbreken wegens blessures. Doelman Oliver Kahn, die wegens griep enkele dagen niet kon meetrainen, is wel van de partij. Lucio is niet met de groep meegereisd naar Amsterdam, maar volgt dinsdagmiddag later. "Het gaat voor ons niet om niets", aldus Bayern-trainer Felix Magath. "Het gaat om imago en geld."

De Duitse trainer zei dinsdagmiddag dat hij nog geen beslissing heeft genomen over de opstelling. Wel sloot hij niet uit dat hij enkele spelers een kans zal geven die normaal niet spelen."Dat ligt op zich voor de hand, zeker omdat we enkele geblesseerden hebben. Het is een mogelijkheid die ik niet uitsluit."