Sato had last van schouderblessure

Takuma Sato is niet fit aan de race begonnen, de Japanner had last van een schouderblessure die hem tijdens de race parten speelde. Sato finishte uiteindelijk als vierde.

De Japanner Takuma Sato heeft grotendeels de race met één hand aan het stuur moeten rijden. De Japanner had voor de race al last van een schouderblessure waar hij niet aan behandeld is.

"Ik ging dood van de pijn aan mijn rechterschouder. Het deed voor de race al pijn en ik ben er niet echt aan behandeld. Daarnaast was na twintig ronden mijn drinkfles leeg, waardoor ik erg veel dorst kreeg. Ik bleef echter aanvallen, maar het was een hele zware race. Ik heb me echt door de race heen moeten vechten, dus het is best jammer dat ik niet op het podium sta. Dit is een geweldig teamresultaat.", wist Takuma Sato te melden direct na de race.

Takuma Sato wist ondanks zijn blessure toch een knappe vierde plaats te halen en daarmee heeft BAR zo goed als zeker de tweede plaats in het constructeurskampioenschap binnen. Het verschil met Renault bedraagt nu zestien punten. Met nog achttien punten te verdelen in Brazilië lijkt het voor Renault een onmogelijke opgave om BAR nog bij te halen.