Schrappen van Silverstone rampzalig

Het schrappen van de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone is rampzalig voor de ondernemingen in de regio South Northamptonshire.

De British Racing Drivers Club (BRDC) bood vijf miljoen dollar te weinig voor behoud van de Grand prix van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone. Volgens Jackie Stewart, voorzitter van de BRDC, was het verschil van vijf miljoen dollar erg klein, maar niet haalbaar om de Grand Prix te behouden in Silverstone.

Het schrappen van de Grand prix van Groot-Brittannië is rampzalig voor kleine ondernemingen rond het circuit van Silverstone, die naar verluidt 50 miljoen dollar aan inkomsten mis gaan lopen. "Dit besluit heeft grote gevolgen voor honderden kleine ondernemingen die de Grand Prix nodig hebben om uit de schulden te blijven" zegt Rob Tinlin, voorzitter van de raad van South Northamptonshire.

Bernie Ecclestone zei in een reactie donderdag: "Wanneer ik een ondertekend contract van Silverstone ontvang, zal ik alle teams moeten vragen of ze bereid zijn om volgend seizoen achttien races te rijden. Als de teams daarmee akkoord gaan, kan het me verder niets schelen."