Goede resultaten Nederlanders op WK

Bij de wegwedstrijd voor de dames junioren bij het WK in Verona heeft Marianne Vos het goud gepakt. Bij de beloftes bij de mannen pakte Thomas Dekker het zilver.

Bij de dames junioren was een groep van 16 rensters met allen titelkansen de laatste ronde ingegaan. Bij de laatste beklimming van de Torricelli ontsnapte Vos redelijk gemakkelijk uit de groep. Ze zei zelf over de ontsnapping: "ik wilde gewoon even uit de drukte komen en opeens had ik een gaatje geslagen." Na een ontsnapping van 10 kilometer finishte ze als eerste met een halve minuut voorsprong. Daarachter werd gesprint om de resterende ereplaatsen. De Italiaanse Marta Bastianelli pakte zilver en de Nederlandse Eleonora van Dijk pakte brons. Roxane Knetemann en Suzanne van Veen finishten respectievelijk als vijfde en als tiende.

Bij de mannen beloftes had Nederland een sterke ploeg en met Thomas Dekker een favoriet in de ploeg. Dekker lijkt in eerste instantie de beslissing te hebben gemist, maar rijdt naar de kopgroep toe. Als Kanstantsin Sioetsoe en Domenico Pozzovivo ontsnappen ontbreekt hem echter de kracht. De andere Nederlander in de kopgroep, Marc de Maar, kan ook niet mee.

Er wordt niet echt georganiseerd achtervolgd en de twee lopen uit tot ruim een minuut. Bij de laatste beklimming laat Sioetsoe de Italiaan Pozzovivo achter. Vanuit de achtervolgende groep zet Dekker de achtervolging in samen met de Deen Mads Christensen. Ze weten Pozzovivo terug te pakken, maar Sioetsoe blijft voor en wint het goud. Dekker sprint naar zilver, voor Christensen. Marc de Maar wordt achtste.

Uitslag junioren dames:
1. Marianne Vos 2.11.44
2. Marta Bastianelli (Ita) + 0.30
3. Eleonara van Dijk z.t.
4. Olena Androek (Oek) z.t.
5. RoxanE Knetemann z.t.
6. Daiva Toeslaite (Lit) z.t.
7. Jekaterina Tretiakova (Rus) z.t.
8. Savrina Bernardi (Ita) z.t.
9. Amanda Spratt (Aus) z.t.
10. Suzanne van Veen z.t.

Uitslag mannen beloften:
1. Kanstantsin Sioetsoe (WRu) 4.33.32
2. Thomas Dekker + 1.01
3. Mads Christensen (Den) + 1.02
4. Domenico Pozzovivo (Ita) + 1.09
5. Vincenzo Nibali (Ita) + 1.30
6. Matti Breschel (Den) + 1.38
7. Giovanni Visconti (Ita) z.t.
8. Marc de Maar z.t.
9. Andreas Dietziker (Zwi) + 1.50
10. Nic Ingels (Bel) + 1.51