Feyenoord test Oekraïner

Bij Feyenoord en Excelsior loopt momenteel de 29-jarige Vladislav Vaschuk. De verdediger krijgt tot donderdag om te bewijzen dat hij een versterking is voor volgend seizoen.

Dit seizoen komt Vaschuk uit voor Spartak Moskou. Hij kon naar Rotterdam komen, omdat op het moment in Rusland de competitie stil ligt.

Mark Wotte vertelde: "Hij wil graag naar het westen en heeft zich daarom vrijgekocht bij Spartak Moskou. Zijn staat van dienst ziet er behoorlijk uit." Trainer Henk van Stee van Excelsior heeft hem al een paar keer in de groep gehad: "Het is duidelijk dat Vaschuk kan voetballen. Hij heeft alleen een conditionele achterstand. De afgelopen weken heeft hij door de weersomstandigheden in Rusland alleen in de zaal kunnen trainen."

Voor Feyenoord zou het gunstig zijn als ze een goede verdediger voor weinig geld kunnen aantrekken. Voor volgend seizoen zoekt Feyenoord nadrukkelijk verdedigende versterking. Delano Hill, waar vorige week naar werd gekeken en mee werd gesproken, is volgens technisch manager Mark Wotte inmiddels afgevallen als keuze.