Eerste test nieuwe Minardi

Gisteren testte Minardi voor het eerst met de auto voor komend seizoen.

De Minardi PS04-B is een doorontwikkeling van de PS03, met een aantal ontwikkelingen die afkomstig zijn van de oude Arrows auto. Op het circuit van Misano kon Zsolt Baumgartner voor het eerst met de auto rijden. Als beste rondetijd wist hij een 1:11.080 neer te zetten. Ruim twee seconden sneller vergeleken met de laatste keer, begin 2002, dat het team op Misano testte.

In totaal wist Baumgartner 64 ronden te rijden. Vandaag mag Gianmaria Bruni laten zien wat hij met de nieuwe Minardi kan.

Teambaas Paul Stoddart was blij met de resultaten: "Dit was eigenlijk alleen de shakedown-test van de nieuwe auto, maar toch wist Baumgartner zo'n snel rondje neer te zetten. We krijgen een flinke opsteker van het optreden van vandaag en van die rondetijd. Zsolt deed prima werk, met zijn 64 probleemvrije rondjes. De tijden van vandaag zijn gezet met een motor die al 700 kilometer had gelopen. Dat geeft ons het vertrouwen dat Cosworth ons een betrouwbare, krachtige motor levert, die de lange afstanden aankan die de nieuwe regels vereisen. We zijn ook blij met de Bridgestone banden, die ongetwijfeld een bijdrage leverden aan de goede prestaties van baumgartner vandaag."