Nürburgring klaagt EU aan

Er komt in de F1-wereld misschien nog een rechtszaak aan. Ditmaal gaat het om de dames en heren die de Grand Prix op de Nürburgring organiseren. Zij overwegen een rechtszaak aan te spannen tegen de Europese Unie. Aanleiding hiervoor is het algemene verbod op tabaksreclame, dat al vanaf 2005 in gaat.

Het bedrijf dat de GP organiseert, claimt permanente schade op te zullen lopen, omdat de ingangsdatum van het verbod met een jaar is vervroegd. In eerste instantie zou het verbod namelijk pas vanaf 2006 van kracht worden.

Het Duitse circuit heeft een contract met de FIA om daar tot eind 2004 Formule 1-races te organiseren. De Duitsers vrezen dat Bernie Ecclestone en de zijnen na het aflopen van het contract zullen uitwijken naar gebieden waar tabaksreclame niet verboden is.

De organisatoren geloven niet dat de Grand Prix later weer op de kalender zal terugkeren, omdat verplichte aanpassingen aan het circuit (bijvoorbeeld als gevolg van verscherpte veiligheidsregels) niet toegepast kunnen worden. Daar zou geen geld voor zijn, omdat men vanaf 2005 flink wat inkomsten moet missen. De Nürburgring werd de afgelopen acht jaar voor een totaalbedrag van 50 miljoen dollar verbouwd.