Ajax - Oranje 1-1

Ajax heeft vanmiddag de oefenwedstrijd tegen het grote Oranje met 1-1 gelijkgespeeld. In het lege Olympisch stadion te Amsterdam werd een wedstrijd van twee keer een halfuur afgewerkt. Henk Timmer en Richard Witschge speelden hun laatste wedstrijd voor de Amsterdammers

Ajax kwam onder benauwde omstandigheden pas tien minuten na rust tot scoren. Cedric van der Gun maakte de 1-0. Hij omspeelde doelman Edwin van der Sar, Andy van der Meyde was daarbij curieus genoeg de aangever. De buitenspeler zegde af voor Oranje vanwege de aanstaande bevalling van zijn vrouw, maar kwam wel weer in actie voor Ajax. Giovanni van Bronckhorst had namens Oranje echter onmiddelijk een antwoord, met een fraaie boogbal verschalkte hij keeper Robert Zwinkels, 1-1.
Phillip Cocu en Fernando Ricksen speelden vanmiddag niet. Van Cocu is bekend dat hij last heeft van een vreemde knieblessure, die hij opliep in een competitiewedstrijd tegen Málaga afgelopen weekend.