FIFA vermindert Arellano's schorsing

Jesus Arellano van het internationale team van Mexico zal maar één wedstrijd hoeven missen, nadat de FIFA vandaag zijn schorsing van 2 wedstrijden reduceerde.

Zelf zei hij: "Ik heb het nieuws net gehoord, en dit maakt me eerlijk gezegd heel erg blij. Ik kon haast niet slapen toen ik moest wachten op de uitspraak, maar nu is het officieel."

Arellano liep de schorsing op toen hij verzeild raakte in een worstelpartij met een Costa Ricaanse tegenstander in Mexico's beslissende kwalificatie wedstrijd. Maar Mexicaanse officials vochten later de beslissing aan.

De Mexicaanse middenvelder was toch toegevoegd aan de definitieve selectie ondanks dat niet duidelijk was of hij voor meer dan één groepswedstrijd beschikbaar was.

Arellano zal Mexico's openingswedstrijd uit groep G missen, maar zal zeer waarschijnlijk in de tweede wedstrijd tegen Ecuador op 9 juni in actie komen.

Mexico heeft nog een geschorste speler en is daarmee het enige team van de 32 die 2 spelers mist. Middenvelder Johan Rodriguez zal de wedstrijd tegen Kroatië missen na geschorsd geraakt te zijn in de laatste kwalificatie wedstrijd tegen Honduras, wat Rodriguez zelf achteraf een domme actie noemde.