Belgische politie werft gevangenen als agent

De Antwerpse politie is het spoor volkomen bijster. Men is in het korps naarstig op zoek naar uitbreiding van personeel. De wanhoop is ze schijnbaar nabij, omdat er nu ook criminelen wordt verzocht te solliciteren. Sommige gedetineerden kregen namelijk een brief van korpschef Eddy Baelemans met de vraag of ze bij de politie willen komen.

Wesley H., die zit voor onder meer een poging tot roofmoord, kreeg een brief van de Antwerpse politie. Op het adres van de gevangenis werd deze persoonlijk naar hem verstuurd. De afzender is niemand minder dan politiebaas Eddy Baelemans, hij biedt hem een job bij de Antwerpse politie aan.

"Onlangs ben je in Antwerpen komen wonen. Dat betekent dat je een groot hart hebt voor de stad, net als wij", schrijft Baelemans. "Misschien heb je wel zin om in Antwerpen aan de slag te gaan en iets te betekenen voor onze stad. Dat kan, want de politie van Antwerpen is op zoek naar nieuwe agenten en inspecteurs. Lijkt jou dat wat?"

Wesley was niet de enige die zo'n bedelbrief ontving. Een aantal gedetineerden werd vriendelijk uitgenodigd door de korpschef.

"Hier is iets grondige misgelopen", aldus politiewoordvoerder Sven Lommaert. "Wij sturen in onze aanwervingscampagne al enkele maanden een mailing naar alle nieuwe inwoners van Antwerpen in de leeftijdscategorie van 20 tot 25 jaar. Gedetineerden die zich laten domiciliëren op het adres van de gevangenis, krijgen die brief natuurlijk ook. Maar het adres van de gevangenis Begijnenstraat had natuurlijk uit de mailing gefilterd moeten worden."

 

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit!