Promotie voor Mercenaries 2 brengt chaos in Londen

Bij de bekende games wordt hedendaags altijd wel promotie gemaakt door middel van verscheidene vormen van reclame. Bij de langverwachte Mercenaries 2 is het niet anders. Een speciale promotie-actie van Electronic Arts zorgde namelijk voor een enorme verkeerschaos in het noorden van Londen. EA gaf namelijk gratis benzine weg ter promotie van de nieuwe game: Mercenaries 2.

Het plan van EA was om in totaal voor zo'n 20.000 pond aan brandstof weg te geven, iets wat natuurlijk een hele hoop automobilisten blij maakte. Jammer genoeg maakte de actie een groot aantal bewoners die daar in de buurt woonden niet blij. Zij zagen hun rustige buurt veranderen in een enorme file. Zelfs voordat alle benzine op was, kwam de politie opdagen om de actie stop te zetten vanwege de overlast. EA heeft aangegeven dat er meer dan 500 auto's zijn voorzien van gratis brandstof.

Een furieuze stadsdeel-vertegenwoordiger: "Hoewel een paar mensen wellicht gratis benzine kregen, werden honderden mensen gedupeerd dankzij deze actie," aldus Lynne Featherstone.