Samenwerking voor waterstofauto

niego had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Shell Hydrogen en General Motors gaan auto's die op waterstof rijden commercieel aantrekkelijk proberen te maken. De autofabrikant gaat de auto ontwikkelen en Shell zal de energietechnologie die ze heeft inbrengen. De bedrijven zijn hiermee eerste die daadwerkelijk een consumentenauto willen produceren gebaseerd op waterstof als brandstof.

Beide bedrijven gaan een demonstratieterrein inrichten bij Washington D.C. Daar zullen een waterstof-tankstation en een aantal waterstof-auto's gebouwd worden. Over enige tijd kunnen we dus nieuwe auto's met mooie namen als de "ford hydra" verwachten.

Waterstof heeft grote voordelen voor het milieu. Naast het feit dat er geen (directe) CO2 uitstoot is en waterstof op meerdere manieren eenvoudig geproduceerd kan worden, zullen de motoren zeer schoon zijn: als afvalprodukt wordt alleen schoon water geproduceerd. Schadelijke uitstoten behoren daarmee tot het verleden. Vooral in grote steden zoals Londen en Tokyo is de auto nu de voornaamste veroorzaker van smog.