Manhunt nu ook in Australië verboden

In Australië draaien de ambtelijke molens erg langzaam. Het federale Office of Film and Literature Classification heeft geweigerd een classificatie af te geven voor het controversiële spel Manhunt, waardoor het niet langer verkocht mag worden. In een verklaring van het instituut stond: "De gehele aanwezige voorraad van het spel bij winkeliers moet onmiddellijk uit de winkel worden verwijderd."

Het spel had oorspronkelijk in oktober 2003 een 15+ classificatie gekregen met een waarschuwing voor "medium level animated violence". Nadat het spel in juli wereldwijd negatief in opspraak kwam (omdat de ouders van de vermoorde tiener Stefan Pakeerah het spel de schuld gaven van de brute moord op hun zoon) werden er klachten ingediend, waarna het spel teruggestuurd werd naar de instantie die de classificaties verzorgt. Die weigerde vervolgens een classificatie af te geven, waardoor het niet langer toegestaan is "het spel te verkopen, verhuren, etaleren, demonstreren of adverteren in Australië".

In Nieuw Zeeland was het spel al zes maanden geleden verboden. Manhunt is niet het eerste spel dat verboden wordt in Australië, in 2001 werd de verkoop van Grand Theft Auto stopgezet.