Fraudeur gemarteld met strijkbout

Danny Klomp, de directeur van het beruchte piramidefonds Palm Invest dat vele beleggers voor miljoenen dupeerde, is in de val gelokt door een groep criminelen die zich voordeden als een steenrijke joodse familie uit België.

Hierbij werd een maand geleden bij Klomp een teen geamputeerd tijdens een ontvoering. In de komende zaterdageditie van De Telegraaf verschijnen meer details rondom deze ontvoering.

In plaats van een steenrijke familie die in Klomp wilde investeren, bleken in werkelijkheid zes gemaskerde en in het zwart geklede mannen hem op te wachten. Samen met een oud-medewerker van Palm Invest werden Klomp en D. zwaar bedreigd en gemarteld.

Klomp moest enkele schijnexecuties doorstaan. Toen hij bleef volhouden niet meer over geld te beschikken, werd de kleine teen van zijn linkervoet geamputeerd. Daarna hielden de belagers seconden lang een gloeiend hete strijkbout tegen de open wond. De nog altijd aangedane Klomp over de amputatie: "Ineens voelde ik 'pats' en besefte dat mijn teen eraf was." 

De fraudeur beloofde de groep criminelen echter een groot geldbedrag als ze hem zouden laten gaan. Klomp, die naar eigen zeggen bankroet is, schakelde daarop de politie in, die tijdens de geplande geldoverdracht twee arrestaties verrichtte. De aangehouden criminelen bleken echter geen gedupeerden van Palm Invest, maar dachten dat er nog wel wat bij Klomp te halen viel.

Het vastgoedfonds Palm Invest kwam vorig jaar in opspraak omdat de eigenaren ervan worden verdacht tientallen door particuliere investeerders opgebrachte miljoenen niet in vastgoed in Dubai te hebben geïnvesteerd.

De directie van Palm Invest, die er tot dan een exorbitante levensstijl op nahield, werd gearresteerd op verdenking van fraude. De voorlopige hechtenis van de verdachten werd in november 2008 geschorst. 

Update 10:26
De Telegraaf heeft het hele horrorverhaal zaterdagochtend gepubliceerd op de website van de krant.

Danny Klomp