Elke dag seks; 'Uitputtend, maar een aanrader'

Voor de meeste stelletjes is het niet weggelegd om steevast élke dag seks met elkaar te hebben. Naast het werk en andere verplichtingen is er simpelweg niet altijd de tijd en energie meer voor. Maar als je er tijd voor vrijmaakt, kan de dagelijkse seks wonderen verrichten!

Dit bewijst een jong Brits echtpaar dat in opdracht van de Engelse tabloid the Sun een maand lang elke dag seks moest hebben. Op de website van de krant hield het stel een weblog bij over hun ervaringen.

Alex en Sara Lowndes, beide 24 jaar, zijn elkaars jeugdliefde en zijn al acht jaar bij elkaar. Vorig jaar zijn ze in het huwelijksbootje gestapt. Maar sinds de komst van hun zoontje Harley, nu drie jaar terug, komen ze door hun drukke bestaan, gemiddeld nog maar eén keer per maand aan seks toe. Vooral Sara vindt het moeilijk in de stemming te komen als ze moe is. Dus ging het stel graag de uitdaging aan, om dagelijks seks te hebben, om te zien wat voor effect dit zou hebben.

Alex zag het dan ook niet zozeer als een uitdaging, maar meer als een ‘geschenk van God’. Toch was het ook voor hem af en toe best uitputtend. Al na vijf dagen schrijft Alex: “Hoewel we om zes uur ’s ochtends op stonden, komen we pas laat thuis en belandden na middernacht in bed. Het is dat we een opdracht hadden anders waren we binnen enkele seconden in slaap gevallen”, aldus Alex, die als full-time elektricien werkt.

Op dag 22 is Sara, die de opvoeding van haar zoontje combineert met drie verschillende part-time banen als winkelbediende, evenementen-organisator en mode, totaal niet in de stemming. Ze schrijft: “Tijdens een heftige woordenwisseling zeg ik tegen Alex, dat de enige reden dat we seks hebben die opdracht is. Ik kan niet wachten tot het voorbij is.”

Na 31 dagen seks voelt Sara zich sexier dan ze zich in jaren heeft gevoeld. “Ik check nu geregeld mijn make-up en zorg dat ik er altijd top uit zie voordat Alex thuiskomt. Dit deed ik anders nooit.” Hoewel ze opgelucht is dat de uitdaging nu ten einde is, heeft ze wel gemerkt dat het hebben van seks er ook toe heeft geleid dat de verliefdheid en spanning in de relatie is toegenomen. “Ook is er altijd wel tijd voor seks als je er maar naar zoekt”, aldus Sara.

Voor haar echtgenoot Alex is de laatste dag helemaal geen opluchting. “Voor mij is het een emotionele dag. Een maand lang leefde ik een droom en nu is dat voorbij. Door steevast een maand lang elke dag seks te hebben, zijn we allebei zelfverzekerder geworden in de slaapkamer”, zegt Alex, die hoopt dat ze ook in de toekomst tijd blijven vrijmaken voor seks.

In Engeland hebben stelletjes gemiddeld twee keer per week seks. Nederlanders vrijen gemiddeld 115 keer per jaar. Het gemiddelde aantal keren seks per jaar ligt wereldwijd op 103 keer per jaar (mannen gemiddeld 104 keer, vrouwen gemiddeld 101 keer), blijkt uit onderzoek van Durex. Mensen tussen de 35 en 44 jaar oud hebben het meest seks: 112 keer per jaar. Jongeren tussen de 16 en 20 komen tot 90 keer per jaar. Het gemiddelde bij mensen tussen de 25 en 34 jaar is 108 keren seks per jaar. Het meest wordt gevreeën door de Grieken, met 138 keer per jaar. Het minst wordt gevreeën door de Japanners. Een Japanner heeft gemiddeld maar 45 keer seks per jaar.


Elke dag seks; 'Uitputtend, maar een aanrader' (foto: DAG)