Chauffeur gegijzeld op A50

Een dertigjarige man uit Assen heeft vanmiddag een angstig avontuur beleefd. De Assenaar, een collega van jullie favoriete nieuwsposter, werd gegijzeld en gedwongen een passagier te vervoeren naar een geldautomaat.

De beste man, die voor zijn werkgever meetinstrumenten vervoerde, was op weg van het bij Ede gelegen Wekerom naar een klant in Epe. Toen hij op een gegeven moment de A50 wilde oprijden, bleek de oprit geblokkeerd door een oude Mercedes. Hierin zaten enkele inzittenden, en een van de heren hield de chauffeur tegen.

Omdat hij geen kant op kon, moest de Drent wel stoppen. Gelijk werd het rechterportier opengerukt en de man die hem staande hield stapte bij hem in. Op dwingende toon zei deze hem dat hij op zoek was naar geld. "Ik zei een aantal keren dat ik geen geld bij me had en hij mijn bus moest verlaten. Hier gaf hij geen gehoor aan. Hij deed enkele, overduidelijk nepgouden, sieraden af en wilde die met me ruilen voor geld. Omdat ik geen geld bij me had, dwong hij me naar een geldautomaat te rijden", aldus het slachtoffer.

De chauffeur, die zich uiteraard niet op zijn gemak voelde, reed de snelweg op richting Apeldoorn. Ondertussen werd hij enkele keren gebeld, maar de gijzelnemer voorkwam telkens dat deze werd opgenomen. De Assenaar werd gedwongen bij Apeldoorn de snelweg af te gaan en bij de dichtstbijzijnde bank te stoppen.

Ineens kreeg de chauffeur een briljante ingeving. Hij vertelde de overvaller, die gebrekkig Duits sprak dus volgens hem wel een Pool moest zijn, dat hij grote bedragen alleen binnen bij de balie kon opnemen. De 'Pool' ging mee naar binnen, maar schrok van de lange rij. "Ik vertelde hem dat we minstens vijf minuten moesten wachten. Omdat de boef niet zolang bij de bewakingscamera wilde staan, liep hij weer naar buiten."

"Ik zag gelijk mijn kans schoon. Ik klampte een medewerker aan en legde kort mijn verhaal uit. Deze belde gelijk de politie." Toen de politie eenmaal ter plaatse was, bleek de vogel helaas al weer gevlogen.

De chauffeur heeft aangifte gedaan bij de Apeldoornse politie. Om hem gerust te stellen, heeft de politie hem naar Epe geëscorteerd. Het slachtoffer is inmiddels heelhuids thuisgekomen.