Wonderkikker trekt honderden aanbidders

In India is een bijzondere kikker gevonden die elke dag honderden bezoekers trekt. De kikker verschiet regelmatig van kleur. Reden genoeg voor een hoop mensen om te bidden bij de kikker om een wonder.

Reji Kumar (35) krijgt ineens veel bezoek sinds hij in het bezit is van de van kleur verschietende kikker in zijn huis in de Indiase stad

Thiruvananthapuram. Kumar, liftbediende op een medische universiteit, vond een witte kikker toen hij de planten water gaf in zijn tuin.

"Ik ving de kikker meteen in een glazen fles. The organen van het diertje waren duidelijk zichtbaar. Maar ik was nog verbaasder toen ik zag dat de witte kikker ineens geel werd", zegt hij in The Sun.

Kumar en zijn familie werden helemaal verrast toen de kikker later die dag ook in de kleuren grijs en donkergeel veranderde.

Zoöloog professor V. Oommen van de Kerala universiteit zegt dat het normaal is dat dieren van kleur veranderen.

"Kikkers veranderen van kleur om vijanden af te schrikken, maar als ik hoor hoe vaak deze kikker dat doet is dat best ongewoon. Ik zal de kikker meenemen voor onderzoek."

Het is nog onbekend of er sprake is van een nieuw ontdekte kikkersoort. "Ik vind het een wonder hoe vaak de kikker van jasje verandert en nu komen er mensen langs en bidden tot hem", aldus Kumar.


Wonderkikker trekt honderden aanbidders  (foto: DAG)