'Iran kan IsraŽl voor altijd stoppen'

Iran kan Israël in een keer vernietigen. "Ik zou hen met een slag voor altijd kunnen stoppen", zo zei presidentskandidaat Mohsen Rezai naar aanleiding van een Israëlische peiling, waar uit bleek dat een groot deel van de Israëliërs voor een directe aanval is op het nucleaire arsenaal van Iran.

"Mijn overheid begrijpt raketten en tanks net zo goed als buitenlands beleid en weet precies waar de gevoelige punten van Israël liggen", aldus Rezai die het op 12 juni opneemt tegen de zittende president Ahmadinejad. Onlangs zei ook Ahmadinejad dat Israël moet worden vernietigd. Ondanks dezelfde gedachtengang die Rezai en Ahmadinejad hebben over Israël, is de gematigde Rezai het op veel punten oneens met het huidige beleid.

Israël en Iran zijn al tientallen jaren aartsvijanden van elkaar. Iran beschuldigt Israël er van Palestijns gebied te bezetten en weet zeker dat het land vernietigd wordt zodra landen in het Midden-Oosten daar de kans voor krijgen. Israël kijkt met argusogen naar de nucleaire faciliteiten van Iran en volgens de Times zal het land Iran dan ook snel aanvallen.