Ramsay serveert kant-en-klaarspul als 'gastronomie'
De verse maaltijden van Gordon Ramsay die hij in zijn drie Londense 'gastronomische pubs' serveert, zouden helemaal niet zo vers zijn als de chef-kok wil doen lijken. De maaltijden worden namelijk klaargemaakt in een 'voedselfabriek' waarna ze via een bestelwagen naar de pubs gebracht worden.
In Clapham zou een centrale keuken zijn waar onder meer de coq-au-vin, de gebraiseerde varkenskaakjes en de chocolade-sinaasappeltaart in bulk bereid worden. Het eten wordt vervolgens in plastic zakken in anonieme bestelbusjes geladen en vervoerd naar zijn drie 'gastropubs'.
'De hel wat voeding betreft'
Dat de verse maaltijden toch niet zo vers zijn als de chef-kok wil doen lijken is opmerkelijk, omdat Ramsay op televisie pleit voor vers bereide maaltijden. In het verleden heeft de chef meermaals verkondigd dat hij absoluut niet van kant-en-klaar maaltijden houdt. Hij noemde ze zelfs 'de hel wat voeding betreft'.. "Het is zo makkelijk een maaltijd te bereiden met verse producten, maar mensen nemen hun toevlucht tot kant-en-klare maaltijden die allemaal hetzelfde smaken," aldus de chef-kok.
Bekentenis
Niet alleen de 'gastropubs' van de beroemde kok zouden op deze manier bevoorraad worden: ook zijn bistro Foxtrot Oscar in Chelsea en restaurants 'The Narrow' in Limehouse, 'The Warrington' in Maida Vale en 'The Devonshire' in Chiswick worden op deze manier voorzien van 'verse' maaltijden. Inmiddels zouden de 'gastroteams' van de beroemde chef-kok bekend hebben dat niet al het eten vers bereid wordt in de eigen keuken, maar afkomstig is van de centrale keuken.
Winstmarge van 586 procent
De beroemde kok zou op deze manier volgens de Britse krant The Sun een winstmarge van 586 procent behalen. Dit hoge percentage wordt onder meer bereikt door viscakes die de centrale keuken voor 1,92 pond per stuk levert, in de gastropubs te verkopen voor 11,25 pond. Ook de worstenbroodjes leveren aardig wat winst op. Ramsay betaalt de centrale keuken 0,75 pond voor een worstenbroodje dat vervolgens voor 3,50 pond verkocht wordt.
GR Logistics
Ramsays 'voedselfabriek' wordt gerund door GR Logistics. Dit is de cateringtak van het paraplubedrijf GR Holdings. Darran Ridley, hoofdkok van 'de voedselfabriek' heeft aan een undercover reporter van The Sun laten weten dat zij het gros van het eten in Foxtrot Oscar leveren.
"Alles, van coq-au-vin tot voorgerechten, terrines, zalmrillette, desserts en rundvlees in rode wijn. Alles met een lange bereidingstijd wordt hier gemaakt. We leveren coq-au-vin aan voor 2,60 pond per portie, in een zak met saus. Zij moeten het enkel nog in een pot kwakken en opwarmen. Het idee achter deze centrale keuken is dat de keuken in de pubs en in Foxtrot Oscar te klein zijn en er is ook te weinig personeel."
Met dank aan devuser_250 voor de submit.
Trouwens wel heel slim, zolang je niet gepakt wordt tenminste. Zolang die mensen maar genieten, toch?
she's got style she's got grace, takes a cumshot to the face, she's a lady
laat een berichtje achter in mijn vriendjes en vriendinnetjesboek
grolsch is tof | Aj plat könt praoten, mo-j ut neet laoten
in nederland zijn zovele bedrijven die werken met een centrale keuken, dit uiteraard om kosten te drukken en procesmatig de kwaliteit identiek te kunnen houden. dit gebeurd niet alleen in restaurants maar net zo goed in bakkerijen, en fastfood bedrijven.
voor wat betreft de winstmarge, heeft ie het dan goed voor elkaar, echter kan je daarbij niet alleen uitgaan van de daadwerkelijke inkoop maar ook moeten de overige kosten hierbij doorberekend worden waardoor de winstmarge nimmer de 586% zal zijn. overigens is het nog niet eens een heel vreemd percentage, in zowat de gehele nederlandse horeca kost een kopje koffie 2 euro, terwijl de totale inkoop hiervan 0,37ct is (suiker 7ct , melk 11ct, koekje 7ct, koffie 12ct)
vaag verhaal door iemand geschreven die niet echt veel kennis en inzichten heeft in horecaexploitatie..!!!!
Bij deze: dáááág reputatie!
Blessed are the weird people (poets, misfits, writers, mystics, painters, troubadours) for they teach us to see the world through different eyes
Hij is binnen.
And when the leaves fall the land looks more human
it's got me questioning the essence of my farm boy blues
hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
Van een sterrenrestaurant en een kok die staalhard loopt te vertellen dat *alles* vers in de keuken van zijn restaurant bereid wordt *en* commentaar levert op collega's die wel met een centrale keuken werken, hoef je de werkwijze met een centrale keuken niet te pikken.
Coq au Vin in een plastic zak en effe opwarmen.... Die vent moesten ze met pek en veren insmeren.
En het is een pub who the fuck cares of het vers is of niet. Mensen zijn vaak al te dronken om het verschil te proeven
And when the leaves fall the land looks more human
it's got me questioning the essence of my farm boy blues
hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
Geheime strandvideo's met topless meiden, zomer 2010
.
Mr.Cooper schreef ooit het volgende:
ik kan teminste headbangen, lekker met me lange haar lopen chille en zo, kan ik van jou niet zeggen naar je chemokuur-kop
Just blame yourself once and move on.
In Mekka
Dat is pas leuk
Een centrale keuken zoals Gordon hier gebruikt is eigenlijk niks anders dan een 2e keuken op afstand. Of je nu een worstenbroodje maakt en naar de oven loopt om hem erin te leggen, of dat je de auto pakt om hem een stukje verder in de over te stoppen, maakt op zich niks uit. Als je maar niet spul een dag vantevoren gaat klaarmaken met stabilisators en conserveringsmiddelen etc.
Voor de rest ben ik het 100% met je eens
Topkoks zijn boven alles logistieke managers en pas daarna creatief met eten.
in dit specifieke geval maken twee helften één
inkoop / 30 * 106 of 119 afhankelijk van de btw.
Die eerste 30% is dan inkoop vervolgens 30% persooneels kosten 30% bedrijfkosten (hypotheek, gas water licht, verguningen etc) en 10% voor de baas)
Neem b.v. de chocolade-sinaasappeltaart als die als dessert ala-minute moet worden bereid word je als klant niet vrolijk. Dus kan het net zo goed in een centrale keuken worden bereid.
Big deal?
Niet dat ze even iets in de magnetron doen.
Anders betaal je niet 10x zoveel.
Als hij veel restaurants en gastropubs in London heeft is het helemaal niet gek om bepaalde zaken vers te maken in een centrale keuken en die daarna uit te rijden. Mits het maar dagvers gemaakt en geserveerd wordt !
Want wat is het verschil tussen een keuken die in de ochtend mis-en-place maakt en de bereiding van gerechten die lang duren vast start en later op de dag uitserveert ?
Kijk, zo werkt dat! Mensen verzinnen er vanalles bij en dan lijkt het op een schandaal terwijl het de normaalste zaak van de wereld is dat het voedsel op afstand alvast bereid wordt en dan vervolgens naar de restaurants wordt getransporteerd.
=
ramsey rules
Kijk, als je hem dáár nou eens op betrapt, dan heb je recht van spreken. Niet door hem te 'betrappen' op het bereiden van verse gerechten op een afstandje van het restaurant waar het geserveerd wordt.
Maar wel geinig, gister een boek gekregen, gesigneerd door Jamie Oliver... veel aardigere gast en leukere gerechten
Ramsey is alleen leuk om te kijken... als je het geluid van je tv heb aanstaan, dat gevloek en zijn temperament
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken