Krokodil slaat opnieuw toe in AustraliŽ

Een 20-jarige Australiër is vanmorgen vrijwel zeker slachtoffer geworden van een krokodil. Dat meldden media in het land vandaag. Het is alweer de derde keer in drie maanden tijd dat een dergelijk incident zich voordeed.

Na een drankgelag besloot de man met een vriend de rivier de Daly over te zwemmen. Geen verstandig plan, want deze rivier in het noorden van het land staat bekend om de grote aantallen krokodillen. Op een bepaald moment zag de vriend zijn kroegmaat niet meer, maar wel een krokodil. Een zoektocht naar het slachtoffer leverde vooralsnog niets op.

De regering van het Noordelijk Territorium wil volgende week een plan presenteren om aanvallen van krokodillen op mensen tegen te gaan. Darwin, de hoofdstad van het gebied, krijgt een ‘krokodilvrije zone’ die zich moet uitstrekken tot 50 kilometer van het centrum.

Roofdieren die zich in dit gebied ophouden, worden afgeschoten of gevangen en overgebracht naar een krokodillenboerderij. De populatie krokodillen in Australië is explosief toegenomen sinds de jacht op de dieren werd verboden in 1971. Destijds waren er nog drieduizend exemplaren, nu zijn dat er circa 80.000.


Krokodil slaat opnieuw toe in Australië  (foto: DAG)