Depeche Mode eerste hoofdact op jubileum Pinkpop

Pinkpop heeft de eerste hoofdact voor de 40ste editie van het festival te pakken. Toen bekend werd dat Depeche Mode zijn uitgebreide "Tour Of The Universe" ging plannen is zwaar onderhandeld, want een band als deze mag niet ontbreken in de 40-jarige geschiedenis van Pinkpop.

Voor Pinkpop hoorde de band tot dit jaar in het rijtje onbetaalbare grootheden. Zij zijn de absolute megasterren van de elektropop, met meer dan 50 miljoen verkochte albums en meer dan 10 miljoen concertbezoekers. Het nieuwe, 13e studioalbum wordt in het voorjaar verwacht en de eerste geluiden zijn net zo enthousiast als voor het laatste album "Playing The Angel", dat wereldwijd lovende recensies kreeg.

Depeche Mode zal zondag 31 mei afsluiten op het hoofdpodium. Pinkpop zal in 2009 voor de 40ste keer plaatsvinden, een uniek record. Sinds 1990 is Pinkpop zelfs opgenomen in het Groot Guiness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival in Europa (maar volgens velen zelfs van de wereld).

De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop 17 keer werd gehouden. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en zal daar in 2009 voor de 22ste keer plaatsvinden. De start van de voorverkoop is gepland op zaterdag 7 maart. De traditionele perspresentatie zal als vanouds worden gehouden op woensdag 4 maart in poptempel Paradiso te Amsterdam.