Crisis kost minnaressen de kop

Met de huidige kredietcrisis en een recessie op komst, moet iedereen noodgedwongen enkele pleziertjes laten varen. Ook multimiljonairs, die er naast hun eigen vrouw nog een minnares op nahouden, moeten deze noodgedwongen opzijzetten.

Deze uitkomst is naar voren gekomen uit een onderzoek naar de effecten van de kredietcrisis, die deze week in de conservatieve Amerikaanse kwaliteitskrant The Washington Post is gepubliceerd. Socioloog Russ Alan Price, die zichzelf de consultant van de superrijken noemt, heeft zijn klantenkring ondervraagd over hun maîtresses. Tachtig procent van de extreem rijken is van plan behoorlijk te schrappen in het potje voor buitenhuwelijkse uitstapjes.

Aan het onderzoek deden maar liefst 191 exorbitant rijke personen mee. Alle 191 rijken bezitten minstens een privévliegtuig en een vermogen van meer dan twintig miljoen dollar. Jaarlijks wordt er door ieder van hen tussen de 155.000 en 775.000 euro uitgegeven aan een minnares. Dit om de dame in kwestie toch een beetje hetzelfde leventje te gunnen als de heer van stand. Hierbij moet men denken aan etentjes in restaurants met een veelvoud aan sterren, shoppen in grote modehuizen en juweliers, tripjes naar een beautyfarm en reisjes met het privévliegtuig.

Het tij lijkt nu echter gekeerd voor het luie leventje van de betere maîtresse. Twaalf procent van de rijken is namelijk van plan zijn minnares te dumpen omdat het nu te duur is geworden. Meer dan zestig procent wil drastisch snijden in het budget voor de buitenvrouw. Opvallend is dat hoe langer de buitenechtelijke relatie heeft geduurd, des te minder er nu overblijft voor de arme minnares.

 


Zolang je geen konijntje in de pan aantraft, is er niets aan de hand...