Rookgenot uit een blikje

Vanaf nu is het mogelijk het gelukzalige gevoel dat een sigaret geeft uit een blikje te drinken. Een mengsel van Zuid-Afrikaanse kruiden zou alle positieve aspecten van nicotine bevatten, zonder de slechte bijwerkingen van sigaretten. Dat beweren althans de Nederlandse producenten van Liquid Smoking.

Het drankje wordt volgende week op de SIAL beurs in Parijs gepresenteerd door Martin Hartman van H2Olive en United Drink and Beauty Corporation uit Wassenaar. De SIAL is de grootste voedsel- en drankenbeurs van de wereld. "Roken ligt onder vuur. Maar nicotine heeft naast schadelijke ook positieve effecten. Het geeft energie, maakt iemand stressbestendiger en alerter", aldus Hartman.

Door het drankje krijgt de 'roker' geen rook in zijn ogen, nicotine in het bloed en teer in de longen. Volgens Hartman krijgt de consument alleen 'een gevoel van welzijn'. Het product is volgens Hartman ook geschikt voor niet-rokers. "Het is zeker geen vervanging voor een sigaret, ook helpt het niet bij het stoppen." De Voedsel- en Warenautoriteit heeft inmiddels laten weten dat zij geen bezwaar hebben tegen het drankje.