Gomes wil weg bij PSV

Heurelho da Silva Gomes wil vertrekken bij PSV. Vorige week liet de keeper al weten weg te willen, mocht Jan Reker aanblijven als algemeen directeur. De Raad van Commissarissen heeft inmiddels gezegd achter de preses te staan, waardoor de Braziliaan niet in Eindhoven wil blijven.

De RvC maakte woensdag via een verklaring bekend dat zij Reker zullen blijven steunen. "De RvC staat volledig achter de belangrijke beslissingen die de directie heeft genomen. Wel zal in het vervolg extra aandacht worden besteed aan communicatieve aspecten en zullen meer duidelijke werkafspraken worden gemaakt om te voorkomen dat onnodige misverstanden ontstaan."

In diezelfde verklaring was ook het volgende te lezen: "PSV betreurt het dat personen met een lang en waardevol clubverleden tot de slotsom zijn gekomen dat er geen vertrouwensbasis meer bestaat, maar respecteert dit. PSV is een grote club, maar bestaat ook uit een relatief kleine organisatie, waarin wederzijds vertrouwen een absolute vereiste is om te kunnen opereren."

Hiermee wordt gerefereerd aan Gomes en Stan Valckx, technisch directeur van PSV. De laatstgenoemde persoon heeft inmiddels ook gezegd geen vertrouwen meer te hebben in Reker. Het is overigens nog niet duidelijk waar de Braziliaanse sluitpost zijn carrière voort zal zetten. Wel is zeker dat er uit de Premier League al veel belangstelling is voor de speler.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager