Professor: Belgen zijn Turken

Icoon AlgemeenBelgen zijn afstammelingen van de Oğuz Turken die zich duizenden jaren geleden op de plek van het huidige België vestigden. Volgens professor Ahmet Arslan, hoofd Medische Biologie van de Universiteit van Gaziantep zijn er diverse bewijzen die deze conclusie bevestigen.

Toen de Selcuk Turken van de Oğuz-stam hun eigen staat stichtten in Centraal Azie, noemden ze hun hoofdstad Genk. Deze stad bestaat ook in Belgie. Tevens is het symbool van Genk een adelaar met twee hoofden: het ultieme bewijs dat een deel van de Oguz Turken in binnen en een deel in het buitenland (het huidige België) woonden.

Een ander bewijs die de professor aanhaalde is dat in Genk in Belgie veel donker behaarde mensen met een lichte huid wonen. Een typische karaktertrek van de Oguz Turken.

Ook is hij van mening dat de koerden afstammen van deze Oğuz stam. Het zouden directe afstammelingen van de deze turken zijn. De Turkse academie voor moleculaire genetische studies concludeerde na een onderzoek dat er 'migratie routes' liepen vanuit west Azië over de Caucasus richting Europa. Turken gebruikten deze routes om naar het huidige Europa te verkassen. Hierdoor zijn de genetische banden tussen Turken en Europeaen erg kort.

Met dank aan Kurd_distan voor de submit.