Franse zwerver vrij na procedurefout

Icoon BuitenlandsEen dakloze man in Parijs die vastzat wegens verdenking van seksuele delicten is vorige week wegens een procedurefout in vrijheid gesteld. Het parket van Parijs heeft de man te lang in voorarrest laten zitten. De man werd daarom vrijgelaten en sindsdien is hij spoorloos.

De gang van zaken was in alle gevallen hetzelfde: een hal van een gebouw, geweld tegen het slachtoffer, seksuele misdaad en vervolgens het vluchten. De dader werd echter niet herkend. Eén van de slachtoffer dacht de gearresteerde man vaag te herkennen, maar was er niet zeker van.

Door deze onduidelijkheden was het moeilijk vast te stellen of deze man de daden gepleegd had en voelde de rechtelijke macht zich niet geroepen om uit de school te klappen over deze procedurefout. Zij verklaren dan ook: “we zijn niet zeker van de schuld van de man. Het zou een zaak van 50/50 geworden zijn. De zaak blijft echter wel open en we blijven zoeken.”

Omdat de incidenten steeds plaatsvonden in de buurt van de Place de la Republique, blijft de politie daar zoeken. Een onderzoeker van de zaak verklaart dat deze incidenten vaker voorkomen. Omdat het meestal om kleine vergrijpen gaat wordt er meestal niet over gesproken.