Duitsers: Oranje verliest expres vanavond

Icoon Nederlands Elftal De Duitse boulevardkart Bild verwacht dat het Nederlands elftal vanavond expres zal verliezen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. Daar zou het Duitse nationale elftal de dupe van worden.

Als Nederland vanavond wint zal het tijdens EURO 2008 waarschijnlijk in de moeilijkste poule terechtkomen. Dat komt door het lotingssysteem. In de eerste pot zitten sowieso de relatief zwakke voetballanden Oostenrijk, Zwitserland en Griekenland. De Alpenlanden zijn in deze 'beste' pot ingedeeld, omdat het de organisatielanden zijn en Griekenland zit erin omdat het vier jaar geleden het toernooi won.

Bij winst van Oranje zal Nederland in deze relatief makkelijke pot terechtkomen, omdat de UEFA Nederland dan 'beloont' met de beste reeks WK- en EK-kwalificaties. Echter, Nederland zal dan in de poule komen met een sterk voetballand uit pot 2, waardoor een 'poule des doods' ontstaat. Zo zou Nederland in de poule kunnen komen met wereldkampioen ItaliŰ of topteams als Duitsland en Frankrijk. Als Nederland expres verliest, dan zal Duitsland in pot 1 terechtkomen. Daardoor blijft Nederland uit de 'poule des doods'. Ook zal Nederland dan sowieso niet tegen een aantal sterke voetballanden hoeven te spelen.

Bild stelt dat Nederland daarom vanavond expres niet kan beschikken over de spelers Clarence Seedorf, Ruud van Nistelrooy en Edwin van der Sar. Deze spelers zouden uit de selectie gelaten worden om het verlies tegen Wit-Rusland mogelijk te maken. Duitsland is volgens de krant niet zo zwak. De Duitse bondscoach heeft duidelijk aangegeven dat expres verliezen geen optie is.


Belazeren de Hollanders ons?