Belg koopt Blokker leeg voor 60 cent

Icoon OpmerkelijkWie zegt dat Belgen dom zijn, moet maar eens lezen wat onze zuiderbuur Norbert Verswijver bedacht heeft. De man ging gisteren de Blokker in Merksem binnen met een tas vol kortingsbonnen. Het was hem opgevallen dat op de bonnen niet werd vermeld dat ze niet in combinatie gebruikt mogen worden. Een foutje dat Blokker zal voelen.

Verswijver: ''Ik heb alle kleine lettertjes gelezen. Ik koop bijvoorbeeld een tv-toestel en gebruik een bon voor 20% korting. Voor het resterende bedrag gebruik ik een andere bon, en zo verder, tot de prijs nul euro bedraagt.'' De man had zich vooraf geÔnformeerd bij Test-Aankoop en was met een deurwaarder naar de winkel getrokken.

In totaal sloeg hij voor 48.511 euro aan tv-toestellen, cd-writers en noem maar op in, en betaalde slechts 60 cent. De eigenaresse van de winkel probeerde de koop nog te blokkeren. Een telefoongesprek met de directeur van Blokker leverde niet veel op. Norbert mag vandaag nogmaals met de directeur bellen om zijn verhaal te doen. ''Ik heb alle begrip voor de dame van deze winkel. Uiteraard moet ze dit voorleggen aan andere mensen. Ik hoop dat ze dan zullen overgaan tot levering van de goederen. Een keten als Blokker kan wel tegen een stootje.'' Als de goederen niet geleverd worden, stapt Verswijver naar de rechtbank. Hij is er vrij gerust in dat hij gelijk krijgt.

Onze kiene zuiderbuur kocht eerder met bonnetjes al massaal veel diepvriesproducten in bij een lokale supermarkt. Binnenkort plant hij nog meerder acties. Hij noemt zichzelf een moderne Robin Hood omdat zijn buit deelt met anderen.

Met dank aan era.zer voor de submit.